Ιδανικό για :

  • Όσους ακολουθούν υποθερμιδική διατροφή
  • Όσους χρειάζονται να αυξήσουν τις φυτικές ίνες στη διατροφή τους
  • Όσους επιθυμούν ένα υγιεινό γλυκό

Υλικά:
✔1 κούπα ελαιόλαδο
✔1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
✔1 κούπα μέλι ανθέων
✔1 και 1/2 κούπα αλεύρι βρώμης (αλεσμένες νιφάδες βρώμης)
✔1 κούπα αλεύρι ολικής ή λευκό
✔2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα Κευλανης
✔2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού baking soda
✔1 κουτάλια της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
✔1/4 κούπας σταφίδες
✔1/4 κούπας καρύδια

Εκτέλεση:
🔸 Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι.
🔸Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι βρώμης αλεύρι λευκό ή ολικής, κανέλα και σόδα).
🔸 Προσθέτουμε σταδιακά τα υλικά από το δεύτερο μπολ στο πρώτο και ανακατεύουμε.
🔸 Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά.
🔸 Προθερμαίνουμε το φούρνο, τοποθετούμε σε ένα σκεύος και ψήνουμε για 40-50 λεπτα στους 180 βαθμούς.