Υλικά

  • 3 κούπες νιφάδες βρώμης
  • ½ κούπα mix ξηρών καρπών + αποξηραμένων φρούτων (εγώ επέλεξα κάσιους, φουντούκια και σταφίδες)
  • 3 κουτ. σούπας σπόροι chia
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας μέλι

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τους σπόρους chia. Σε ένα μπρίκι προσθέτω το ελαιόλαδο με το μέλι και το ζεσταίνω για λίγο έως ότου ζεσταθεί.
  • Αναμειγνύουμε καλά το μείγμα της βρώμης με το μείγμα του μελιού-ελαιολάδου.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40λεπτά στους 150βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και χωρίζουμε τις μπουκιές βρώμης (τη σπάμε σε μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια).
  • Προσθέστε το mix ξηρών καρπών + αποξηραμένων φρούτων και απολαύστε.
  • Διατηρείται σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο για 2-3 εβδομάδες
  • Απόλαυσέ το με γάλα αμυγδάλου ή γιαούρτι καρύδας και φρέσκα φρούτα ή κατεψυγμένα βατόμουρα (το αγαπημένο μου).

Καλή όρεξη!