Η συνταγή αυτού του κέικ, ή αλλιώς μιας υγιεινής φανουρόπιτας είναι ιδανική αν ακολουθείς μια υποθερμιδική διατροφή. Επιπλέον, είναι κατάλληλη για εσένα που χρειάζεσαι να αυξήσεις τις φυτικές ίνες στη διατροφή σου. Τέλος, βρήκες την τέλεια συνταγή αν απλά επιθυμείς ένα υγιεινό γλυκό!
Υλικά κέικ
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα μέλι ανθέων
- 1 και 1/2 κούπα αλεύρι βρώμης (αλεσμένες νιφάδες βρώμης)
- 1 κούπα αλεύρι ολικής ή λευκό
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα Κευλανης
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού baking soda
- 1 κουτάλια της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 κούπας σταφίδες
- 1/4 κούπας καρύδια
Εκτέλεση κέικ
- Αρχικά, σε ένα μπολ προσθέτεις το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το μέλι.
- Στη συνέχεια σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύεις τα στερεά υλικά (αλεύρι βρώμης αλεύρι λευκό ή ολικής, κανέλα και σόδα).
- Έπειτα, προσθέτεις σταδιακά τα υλικά από το δεύτερο μπολ στο πρώτο και ανακατεύεις.
- Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύεις ξανά.
- Τέλος, προθερμαίνεις το φούρνο, τοποθετείς σε ένα σκεύος και ψήνεις για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Έχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση. Ακολούθησέ με στο Instagram για περισσότερα διατροφικά tips!