Κολοκυθάκια ψητά με sauce γιαουρτιού, βρες την πιο καλοκαιρινή συνταγή και κατανάλωσε τη σα σνακ ή κυρίως γεύμα!
Υλικά για τα κολοκυθάκια
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβεις τα κολοκυθάκια σε έξι κομμάτια το καθένα και τα προσθέτεις σε ένα μπολ. Έπειτα, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτεις τα κολοκυθάκια και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
Για τη sauce γιαουρτιού
- 3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 3 κουταλιές της σούπας σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
- αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ηλιόσπορους
- 1 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο
Διατροφική αξία
Είναι σημαντικό να σου αναφέρω ότι τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Σε αυτά τα αντιοξειδωτικά βρίσκεται η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Φυσικά, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες, καθώς και σε λιπαρά. Επίσης, όπως όλα τα φρούτα και λαχανικά, έτσι και αυτά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη και γενικά στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.
Διάβασε περισσότερα: Φυτικές Ίνες
Καλή απόλαυση!
Έχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση. Ακολούθησέ με στο Instagram για περισσότερα διατροφικά tips!