Υλικά για τις πέννες

  • 160 γρ. πέννες από κόκκινη φακή Barill
  • 150 γραμμάρια μπρόκολο
  • 1 πράσο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 30 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά πλένεις καλά και ψιλοκόβεις το πράσο, το σέλινο και το μπρόκολο.
  • Έπειτα ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι και σιγομαγειρεύεις το πράσο και το σέλινο προσεκτικά, προσθέτοντας που και που λίγο νερό για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και να μην μαυρίσουν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις στο τηγάνι και το κομμένο μπρόκολο.
  • Έπειτα τοποθετείς μια κατσαρόλα με νερό στο μάτι για να βράσει και προσθέτεις αλάτι. Αφήνεις τις πέννες από κόκκινη φακή να βράσουν για 7 με 9 λεπτά.
  • Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις στραγγίζεις καλά και κρατάς λίγο από το νερό με το οποίο τις μαγείρεψς.
  • Προσθέτεις τις πέννες στο τηγάνι με τα λαχανικά. Τις σοτάρεις με το νερό που έχεις κρατήσει, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Τέλος, τα ανακατεύεις όλα μαζί και είσαι έτοιμος να σερβίρεις το πιάτο.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

Ενέργεια 445 kcal (22,3%)
Σάκχαρα 1,7 g (1,8%)
Λιπαρά 17,5 g (25%)
Κορεσμένα λιπαρά 2,5 g (12,5%)
Νάτριο 1,4g (58,3%)

[% η προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς (RI)]

Διατροφικός Σχολιασμός

Στην Ελλάδα αγαπάμε τα όσπρια, για αυτό και τα έχουμε καθιερώσει στη διατροφή μας περισσότερο από κάθε άλλο λαό. Οι παραδοσιακές συνταγές οσπρίων, είναι αυτές που έχουμε γνωρίσει και λατρέψει από μικροί. Στην πράξη όμως, υπάρχουν καινούργιες και διαφορετικές επιλογές που μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μας.

Κόκκινη φακή που μοιάζει με… πέννες!

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι οι φακές μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον πιάτο; Κι όμως! Πλέον μπορείς να τις απολαύσεις και σε αυτή τη μορφή!

Οι πέννες από κόκκινη φακή αποτελούνται από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και συνεπώς περιέχουν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν αυτό το όσπριο να ξεχωρίζει. Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη (περιέχουν 25γραμ. πρωτεϊνών ανά 100γραμ. τρόφιμου), ενώ ταυτόχρονα περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, γεγονός που τις κάνει εξαιρετική επιλογή για όσους φροντίζουν την υγεία του πεπτικού τους.

Βάλε πράσινο στο πιάτο σου!

Εκτός από τη δυνατή γεύση και το χρώμα, τα λαχανικά προσδίδουν έξτρα θρεπτική αξία στο πιάτο σου! Το μπρόκολο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει στην ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, το πράσο βοηθάει τον οργανισμό μας να αντιμετωπίζει τα μικρόβια και τους ιούς, καθώς περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Συνδυαστικά λοιπόν, αποτελούν μια ισχυρή άμυνα για να τον ανθρώπινο οργανισμό!

Έχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση. Ακολούθησέ με στο Instagram για περισσότερα διατροφικά tips!