Λαχταριστοί ρεβιθοκεφτέδες ψημένοι στο φούρνο για εσένα που είσαι σε νηστεία και δεν χορταίνεις με τίποτα αλλά και για εσένα που είσαι vegan
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά :
½ κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ)
1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος:
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό. Βράζουμε καλά τα ρεβίθια και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε. Αλέθουμε και το κρεμμύδι.
Βάζουμε τον πολτό από τα ρεβίθια και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι βρώμης (ανάλογα με το ποσό σφιχτή ή χαλαρή θελουμε τη ζύμη).
Σχηματίζουμε στρογγυλά κεφτεδάκια με τα χέρια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25λεπτά.
Συνδυάζουμε με ψωμάκι (ιδανικά ολικής άλεσης), αβοκάντο, χούμους και πολιτική σαλάτα.
Χορταστικό πλήρες γεύμα που θα κρατήσει χορτάτο/η για αρκετή ώρα!