Λαχταριστοί ρεβιθοκεφτέδες ψημένοι στο φούρνο για εσένα που είσαι σε νηστεία και δεν χορταίνεις με τίποτα αλλά και για εσένα που είσαι vegan
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά :
½ κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ)
1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος:
Αρχικά, μουλιάζεις αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό. Στη συνέχεια, βράζεις καλά τα ρεβίθια. Αφού κρυώσουν τα βάζεις στο μπλέντερ και τα αλέθεις. Αλέθεις και το κρεμμύδι.
Έπειτα, βάζεις τον πολτό από τα ρεβίθια και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και ανακατεύεις. Προσθέτεις τον μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι.
Αφού προσθέσεις τα παραπάνω, προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι βρώμης (ανάλογα με το ποσό σφιχτή ή χαλαρή θέλεις τη ζύμη).
Τέλος, σχηματίζεις στρογγυλά κεφτεδάκια με τα χέρια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.
Συνδύασε το με ψωμάκι (ιδανικά ολικής άλεσης), αβοκάντο, χούμους και πολιτική σαλάτα. Χορταστικό πλήρες γεύμα που θα σε κρατήσει χορτάτο/η για αρκετή ώρα!
Έχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση. Ακολούθησέ με στο Instagram για περισσότερα διατροφικά tips!