Λαχταριστοί ρεβιθοκεφτέδες ψημένοι στο φούρνο για εσένα που είσαι σε νηστεία και δεν χορταίνεις με τίποτα αλλά και για εσένα που είσαι vegan 🌱

🤩 Πάμε να δούμε τη συνταγή ⬇️

Υλικά :

▫️½ κιλό ρεβίθια

▫️2 κρεμμύδια

▫️½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

▫️3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

▫️1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο

▫️1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ)

▫️1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο

▫️1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

▫️αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος:

☑️  Αρχικά, μουλιάζεις αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό. Στη συνέχεια, βράζεις καλά τα ρεβίθια. Αφού κρυώσουν τα βάζεις στο μπλέντερ και τα αλέθεις. Αλέθεις και το κρεμμύδι.

☑️  Έπειτα, βάζεις τον πολτό από τα ρεβίθια και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και ανακατεύεις. Προσθέτεις τον μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι.

☑️  Αφού προσθέσεις τα παραπάνω, προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι βρώμης (ανάλογα με το ποσό σφιχτή ή χαλαρή θέλεις τη ζύμη).

☑️  Τέλος, σχηματίζεις στρογγυλά κεφτεδάκια με τα χέρια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.

💡Συνδύασε το με ψωμάκι (ιδανικά ολικής άλεσης), αβοκάντο, χούμους και πολιτική σαλάτα. 🤤 Χορταστικό πλήρες γεύμα που θα σε κρατήσει χορτάτο/η για αρκετή ώρα!

Έχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση. Ακολούθησέ με στο Instagram για περισσότερα διατροφικά tips!