Εάν σου αρέσει κι εσένα η granola, σου έχω την πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή. Μπορείς να την συνδυάσεις με το γάλα, το γιαούρτι σου, ακόμα και να την φας σκέτη σα σνακ!

Υλικά

  • 3 κούπες νιφάδες βρώμης
  • ½ κούπα mix ξηρών καρπών + αποξηραμένων φρούτων (εγώ επέλεξα κάσιους, φουντούκια και σταφίδες)
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόροι chia
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας μέλι

 

Εκτέλεση

  • Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύεις τη βρώμη με τους σπόρους chia. Στη συνέχεια, σε ένα μπρίκι προσθέτεις το ελαιόλαδο με το μέλι και το ζεσταίνεις για λίγο έως ότου ζεσταθεί.
  • Έπειτα, αναμειγνύεις καλά το μείγμα της βρώμης με το μείγμα του μελιού-ελαιολάδου.
  • Στη συνέχεια, τοποθετείς το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις για 40λεπτά στους 150βαθμούς.
  • Μόλις ψηθεί, αφήνεις να κρυώσει και χωρίζειςτις μπουκιές βρώμης. Τη σπας σε μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια.
  • Τέλος, πρόσθεσε το mix ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και απόλαυσε!

Μπορείς να διατηρήσεις την granola, αφού την κλείσεις σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο για 2-3 εβδομάδες.

Απόλαυσέ το με γάλα αμυγδάλου ή γιαούρτι καρύδας και φρέσκα φρούτα ή κατεψυγμένα βατόμουρα (το αγαπημένο μου).

Καλή όρεξη!

 

Έχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση. Ακολούθησέ με στο Instagram για περισσότερα διατροφικά tips!