Εάν σου αρέσει κι εσένα η granola, σου έχω την πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή. Μπορείς να την συνδυάσεις με το γάλα, το γιαούρτι σου, ακόμα και να την φας σκέτη σα σνακ!
Υλικά
- 3 κούπες νιφάδες βρώμης
- ½ κούπα mix ξηρών καρπών + αποξηραμένων φρούτων (εγώ επέλεξα κάσιους, φουντούκια και σταφίδες)
- 3 κουταλιές της σούπας σπόροι chia
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύεις τη βρώμη με τους σπόρους chia. Στη συνέχεια, σε ένα μπρίκι προσθέτεις το ελαιόλαδο με το μέλι και το ζεσταίνεις για λίγο έως ότου ζεσταθεί.
- Έπειτα, αναμειγνύεις καλά το μείγμα της βρώμης με το μείγμα του μελιού-ελαιολάδου.
- Στη συνέχεια, τοποθετείς το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις για 40λεπτά στους 150βαθμούς.
- Μόλις ψηθεί, αφήνεις να κρυώσει και χωρίζειςτις μπουκιές βρώμης. Τη σπας σε μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια.
- Τέλος, πρόσθεσε το mix ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και απόλαυσε!
Μπορείς να διατηρήσεις την granola, αφού την κλείσεις σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο για 2-3 εβδομάδες.
Απόλαυσέ το με γάλα αμυγδάλου ή γιαούρτι καρύδας και φρέσκα φρούτα ή κατεψυγμένα βατόμουρα (το αγαπημένο μου).
Καλή όρεξη!
Έχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση. Ακολούθησέ με στο Instagram για περισσότερα διατροφικά tips!